Kanonfoto

- Alla ska ha möjlighet att föreviga ett minne...

Ett enkelt julkort blir till

Kategori: Foto

Det blev inget spelande, satt och lekte lite mer med några andra bilder på Max...
några steg till ett relativt enkelt julkort...
Julkort och städ

Kategori: Foto

Ny dag, nya utmaningar...
Skulle egentligen ha fotat två barn i studion idag, men en av dem har kanske fått magsjuka så de sköt på fotograferandet lite i framtiden...
Jag passade på ändå att montera de nya bakgrunderna i studio och tog ett testkort på vår kära modell Max. Satte tvärt ihop ett litet julkort som jag tror jag ska skicka in för framkallning.

Förutom lite snabbt fotograferande har vi städat och jag var ute och skottade snö på våran uppfart. Det är klabbsnö så det gick tuuungt att skotta.

Nu har både min sambo samt vår vovve Max somnat, tror jag passa på att spela lite under tider.

Julkort på Max i studion
Kvällens festligheter

Kategori: Allmänt

Då har man kommit tillbaks från Åsas 30års kalas. Jag for tidigare från festen. Var nykter så jag skjutsade hem en kompis till Kåge.

En sak som jag aldrig märkt tidigare på fest, kanske iof för att jag var helt nykter nu, var att nästan 100% av alla tjejerna på festen sitter och rätar till sitt linne, drar till BHn m.m... Berättade detta för min sambo nu och frågade om det är så alltid då jag aldrig riktigt tänkt på detta tidigare. Då nämnde hon att jag är ju likadan. Jag sitter ofta och drar ut mina t-shirtar vid halsen. Detta är jag rätt så medveten om, men kanske inte så mycket att andra skulle lagt märke till detta.

Kommer du på dig själv med att göra någon sådant där omedvetet att fixa till, dra eller dylikt i dina kläder?

Nu blir det att avverka en skräckis då jag måste se dessa själv utan min sambo.

Simning...

Kategori: Allmänt

Då har man varit och testat att simma för första gången på Edda, och då menar jag inte efter nyöppnandet, utan någonsin. Det märktes att jag inte simmat sedan lumpen, alla andra som simmade var ju som raketbilar i jämförelse med mig. Blev 20 längder och det känns i armarna en del. Nu ska det städas lite, jag ska skura och min sambo ska dammsuga...sedan blir det att börja förbereda sig för att se lite hockey och sedan bär det av på 30-års kalas hos Åsa Berglund.

Hojj!

Lite sen bildlek...

Kategori: Foto

Ojsan, klockan blev visst mycket...
Satt och lekte lite med några bilder med ett nytt macro jag hittade, försökte få dem att likna att det var tagna med ett "tilt and shift" objektiv...

Hade dock inte så många bra bilder, de ska helst vara tagna uppifrån.
Här är en bild iaf, jag försökte efterlikna "dock effekt", dvs att det ser mindre ut än vad det är. Bilden är tagen från vitberget för några år sedan, nere till vänster ser man fotbollsplanen på norrvalla.

God natt!
Första tilt and shift bilden

Visitkort

Kategori: Allmänt

Idag kom mina visitkort som jag beställde för ca 1½ vecka sedan. Måste nog putsa på designen till nästa gång (och kanske ta hjälp av någon som kan detta med design ;). De blev lite småtråkiga, men man lyckas väl inte jämt på första försöket...

Var och köpte lite klämmor idag på staan, ska använda dem i studion till att hänga upp mina nya bakgrunder som jag införskaffade igår och förhoppningsvis redan får testa nu på söndag. Bilder kommer lite senare hur det blev.

Nu blir det att se lite TV.

Flygfoton från 50-talet

Kategori: Foto

Var inne på fotosidan idag och där hade de en rätt intressant länk. De har digitaliserat en hel drös med flygfoton från 50-talet som man nu kan beskåda.

http://flygfotohistoria.mine.nu/arkivet

Dock hittade jag inte åt mitt hemma ställe utanför Vilhelmina. Gråberg utanför Skellefteå fanns dock med, min sambos pappas hus.

Hittar ni åt några gamla kända ställen?

Dags att sova, g'natt!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Happ, då gör jag ett nytt försök...har inte alls hunnit lära mig hur denna blogg fungerar riktigt.

gaaah, nu trilskades min bärbara dator, råkade markera allt nedanför översta raden och radera allt och jag kunde inte ångra...*sucka* Att ha en liiiten bärbar dator har sina nackdelar ibland tangentbordsmässigt...

Jag gör ett tredje försök då!

Jag har bloggar väldigt lite förut på en annan sida (www.vilhelminabloggen.se), men kände att jag ville ha en enklare bloggadress samt möjligheten att lägga in bilder. Efter många olika kombinationsförsök av mitt namn, mina smeknamn att registrera här på blogg.se så gav jag upp och pröva mitt företagsnamn. Se, det fungerade (smygreklam;)

Min blogg kommer väldigt mycket att handla om mig och min familj, mina intressen...såsom fotografering, brädåkning, innebandy, teknik, TV serier/film m.m....Dags för Hells Kitchen på TV3.

Måste bara pröva lägga in en bild också..

En bild på mig som jag redigerat om lite granna så att det ser lite